1 | Optimization of Panax notoginseng root extract hydrolysis by Cordyceps militaris derived glycosidase and bioactivities of hydrolysis products. | Simurabiye Jean Baptiste, Le Thi Hoang Yen, Nguyen Duc Doan, Trinh Dac Hoanh, Vu Duy Nhan, Shimiyimana Jean Bosco, Tran Huyen Thanh, Dong Thi Hoang Anh | Scientific African | | Đang phản biện |
2 | Production of functional yoghurt from germinated hyacinth bean milk using yoghurt cultures | Nguyenx Duc Doan and Cao Thi Thao | FWT-Food Science and Technology | | Đang phản biện |
3 | Tuyển chọn chủng vi khuẩn bacillus subtilis có khả năng sinh enzyme β-glucosidase để chuyển hóa ginsenoside từ cao tam thất | Vũ Duy Nhàn, Lê Thị Hoàng Yến, Trần Huyền Thanh, Nguyễn Đức Doan, Nguyễn Thị Hương Nhu, Trịnh Đắc Hoành, Đỗ Vĩnh Trường | Tạp chí khoa học Nông nghiệp Việt Nam | | Đang phản biện |
4 | Ảnh hưởng của nẩy mầm đến hàm lượng axit gamma-aminobutyric, axit phytic và thành phần hóa học của đậu ván trắng (lablab purpureus (L.) sweet) | Nguyễn Thị Thơm, Nguyễn Thị Định, Dương Thị Doanh, Cao Thị Thảo,
Nguyễn Đức Doan | Tạp chí khoa học Nông nghiệp Việt Nam | | Đã được chấp nhận |
5 | Release of beta-casomorphins during in-vitro gastrointestinal digestion of reconstituted milk after heat treatment | Duc Doan Nguyen, Francesco Busetti, Grant Smolenski, Stuart Keith Johnson, Vicky Ann Solah | FWT-Food Science and Technology | 2021 | |
6 | Anti-cancer Immunomodulatory Activities of Bioactive Compounds from Panax Genus. | Simurabiye Jean Baptistea, Thi Hoang Yen Le, Thi Kim Van Le, Duy Nhan Vu, Duc Doan Nguye | Food Reviews International | 2021 | |
7 | Ảnh hưởng của các phương pháp xử lý nhiệt kết hợp với lên men đến hàm lượng axit gamma-aminobutyric, axit phytic và tính chất lý-hóa của sữa chua đậu nành nẩy mầm | Nguyễn Đức Doan, Đỗ Thị Hà | Tạp chí khoa học Nông nghiệp Việt Nam | 2020 | |
8 | Sự thay đổi hàm lượng axit gamma-aminobutyric, axit phytic và một số thành phần hóa học khác của hạt đậu nành trong quá trình nẩy mầm | Nguyễn Đức Doan, Đinh Thị Tươi | Tạp chí khoa học Nông nghiệp Việt Nam | 2020 | |
9 | Ảnh hưởng của phẩm giống bò, chu kỳ sữa, giai đoạn tiết sữa và kiểu hình protein beta-casein đến thành phần hóa học của sữa | Nguyễn Đức Doan, Nguyễn Thị Thúy | Tạp chí khoa học Nông nghiệp Việt Nam | 2020 | |
10 | Effect of frozen storage on physical properties and sensory acceptability of goat milk yoghurt | Nguyen Duc Doan and Vicky Ann Solah | Vietnam Journal of Agricultural Sciences | 2020 | |
11 | Application of ultra-high performance liquid chromatography coupled to high-resolution mass spectrometry (Orbitrap™) for the determination of beta-casein phenotypes in cow milk. | Duc Doan Nguyen, Vicky Ann Solah, Francesco Busetti, Grant Smolenski, Terry Cooney | Food Chemistry | 2020 | |
12 | Evaluation of physicochemical properties and sensory attributes of yoghurt made from mixtures of goat and cow milk | Nguyen Duc Doan and Vicky Ann Solah | Vietnam Journal of Agricultural Sciences | 2019 | |
13 | Nghiên cứu chiết tách và hoạt tính sinh học adenosine, cordycepin từ nấm Cordyceps militaris | Trần Đắc Hoành, Vũ Duy Nhàn, Vũ Văn Dũng, Nguyễn Thị Nhàn, Trần Thị Nguyệt, Nguyễn Thị Ngoan, Lê Đức Anh, Lưu Văn Chính, Vũ Thị Hà, Lê Mai Hương, Trần Hồng Hà và Nguyễn Đức Doan | Tạp chí hóa học Việt Nam | 2019 | |
14 | Identification and quantification of beta-casomorphin peptides naturally yielded in raw milk by liquid chromatography-tandem mass spectrometry | Duc Doan Nguyen, Vicky Ann Solah, Stuart Keith Johnson, Hoang Anh Nguyen, Thi Lam Doan Nguyen, Thi Lan Huong Tran, Thi Khuyen Mai, Francesco Busetti | FWT-Food Science and Technology | 2019 | |
15 | Nghiên cứu một số yếu tố ảnh hưởng đến thời gian lên men, hàm lượng cồn và chất lượng cảm quan của sản phẩm sữa Kefir chanh leo | Nguyễn Thị Lâm Đoan, ĐặngThảo Yến Linh, Nguyễn Đức Doan | Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển nông thôn | 2019 | |
16 | Degradation of β-casomorphins and identification of degradation products during yoghurt processing using liquid chromatography coupled with high resolution mass spectrometry. | D.D. Nguyen, F. Busetti, S. Johnson and V. Solah | Food Research International | 2018 | |
17 | Evaluation of Commercial Sandwich Enzyme-Linked Immunosorbent Assay for the Quantification of Beta casomorphin 7 in Yoghurt Using Solid-phase Extraction Coupled to Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry as the “Gold Method | D.D. Nguyen, F. Busetti, S. Johnson and V. Solah | Journal of AOAC International | 2018 | |
18 | Identification and quantification of dityrosine in grain proteins by isotope dilution liquid chromatography-tandem mass spectrometry. | D.D. Nguyen, S.K. Johnson and M. W. Clarke | Food Analytical Methods | 2017 | |
19 | Identification and quantification of native beta casomorphins in Australian milk by LC-MS/MS and LC-HRMS | D.D. Nguyen, F. Busetti, S. Johnson and V. Solah | Journal of Food Composition and Analysis | 2015 | |
20 | Formation and degradation of beta casomorphins in dairy processing | D.D. Nguyen, F. Busetti, S. Johnson and V. Solah | Critical Reviews in Food Science and Nutrition | 2015 | |
21 | Isotope dilution liquid chromatography–tandem mass spectrometry for simultaneous identification and quantification of beta-casomorphin 5 and beta-casomorphin 7 in yoghurt | D.D. Nguyen, F. Busetti, S. Johnson and V. Solah | Food Chemistry | 2014 | |
22 | Ảnh hưởng của whey đến một số tính chất vật lý và cảm quan của sữa chua đậu nành | Nguyễn Đức Doan, Lê Thị Hà, Bùi Thị Kim Huế, Phạm Thị Thắm | Tạp chí Khoa học và Phát triển | 2009 | |
23 | Genetic conservation of Foxtail millet (Setaria Italica (L.) Beauv. and using its grain for Nutrient food production - A case of develop economical Agriculture sustainable to climate changes in mountainous regions in Vietnam | Pham Van Cuong, Hoang Viet Cuong, Duong Thi Thu Hang, Nguyen Duc Doan, Nguyen Thi Thanh Thuy, Cao Huong Giang | Journal of ISSAAS | 2009 | |
24 | Factors affecting the interfacial properties of surfactant absorbed layers on an oil droplet surface | Doan N.D. & Vander Meeren P. | Journal of Science and Development | 2008 | |
25 | Ảnh hưởng của canxi đến độ bền kết hợp của nhũ tương được làm từ natri caseinate | Doan N.D. & Vander Meeren P. | Tại chí khoa học kỹ thuật Nông nghiệp | 2006 | |
26 | Công nghệ chế biến sữa | Nguyễn Đức Doan, Trần Thị Thu Hằng | NXB Học viện Nông nghiệp Việt Nam | 2020 | Giáo trình |
27 | Beta casomorphins in yoghurt” Yogurt in Health and Disease Prevention | Doan D. Nguyen, Francesco Busetti and Vicky A. Solah | Academic Press (Elsevier) | 2017 | Book chapter |
28 | LC-HRMS for simultaneous determination of beta-casomorphin 5/7 in milk. | Duc Doan Nguyen, Francesco Busetti and Stuart Jonhson | Hamana Press (Springer Nature) | | Book chapter/Đang thẩm định |